Barcelona

Igår när vi var förbi stationen i Lyon för att boka platsbiljetter till Barcelona så sprack planen. Det var fullt på tåget från spanska gränsen till Barcelona. Mannen i biljettluckan knappade på sin dator och suckade, skakade på huvudet och meddelade att vår resdag skulle bli lite längre än vi trott. För att få ihop resan så fick vi stå ut med ett fem timmars stopp i Perpignan.

DSCF3843

TGV - det franska snabbtåget.

Vi kollade upp Perpignan i Lonely Planet - fanns inte med. Lite googlande på kvällen gjorde oss lite klokare, men inte mer än så. Det kanske finns ett friluftsbad som vi kan hänga på. Staden är tydligen känd för att ha varit resedensstad för Mallorca och har några gamla palats som man kan turista på.

DSCF3854

Stationen i Perpignan

Vi kom upp och iväg till stationen via tunnelbanan i rusningstid. Första trippen skulle ta oss från Lyon till Montpellier. Landskapet var till en början bördigt, för att senare övergå till kargt medelhavslandskap. Ett kort byte senare satt vi på tåget till Perpignan, dit vi kom tidigt på eftermiddagen. Vi frågade runt på hotell och i biljettluckan efter bad, men utan att få napp. Kvicksilvret hade stigit ett par grader över 30-strecket när vi beslöt oss för att grabba tag i packningen och traska den dryga kilometern in till centrum.

DSCF3855

Down town Perpignan.

Torftigt nog så hamnade vi på ett hamburgerhak nere i centrum, men det var vad vi förmådde denna högsommardag i södra Frankrike. Tillbaka till stationen tog vi oss ett par timmar senare med lokalbuss för att sedan hoppa på det spanska snabbtåget till Barcelona. Pyrenéerna tornar upp sig och tåget passerar ett par tunnlar innan vi rullar in på slutstationen Barcelona.

DSCF3865

Utsikt från takterassen.

Efter att ha yrat runt på stationen en stund så hittade vi till slut rätt tunnelbana in till centrum. Vid porten till huset där vi skulle bo möttes vi upp av en tjej som visade oss lägenheten. Vi bor mitt i smeten med ett av Gaudís hus på andra sidan gatan. I morgon gör vi stan. Godnatt.

© Andralin 2016