Casa Batlló

Vi hade bestämt oss för att besöka ett av Gaudís mästerverk idag, ju tidigare på dagen desto bättre. Frukost hade vi handlat hem dagen innan från en jourbutik, och på menyn stod det mackor, yoghurt och ägg.

DSCF3866

Casa Batlló.

Casa Batlló ligger tvärs över gatan, och det var mindere än fem minuters kö för att komma in. Gaudí byggde om ett befintligt hus åt en rik familj från trakten, och verkar ha fått helt fria händer. Resultatet är en sagobyggnad med inspiration från naturens organiska former och färger. På rundvandringen har man med sig en tablet/platta där man kan se hur det kunde ha sett ut när man bodde i huset och vad Gaudí skulle kunna ha inspirerats av. Både barn och vuxna sade wow mer än en gång.

DSCF3878

Utanför en av lägenheterna i Casa Batlló.

Efter en bra stund i huset så drog vi ner till la Rambla - stadens shoppingmecka. Målet var att gå på marknaden La Boqueria för att se på kommersen och att hitta lite käk. Här var fullt med folk, så vi fick nöja oss med en smakportion från charkuteristen. Lonely Planet ledde oss bort från marknaden och in på de smala gatorna, och det blev paella och pasta på en liten krog några kvarter bort.

DSCF3893

Barrio Gótico

Efter ett kort stopp hemma så delades sällskapet upp. Malin och barnen drog till en av stadsstränderna för att svalka sig medan Andreas tog tunnelbanan till tågstationen för att fixa platsbiljetter till på måndag. Medelhavet levererade, men tågstationen var en besvikelse. Biljettluckorna var öppna, men man kunde inte köpa biljetter till på måndag. Varför? Ja, precis, just de bijlettluckorna som sålde biljetter till en annan dag var stängda. Det är ju helg. Kom tillbaka på måndag. I den här luckan kan du bara köpa biljetter till tåg som går idag. Det var bara att lufsa hem igen.

På kvällen gick vi till tapasstället på hörnet. Barnen tyckte det var ett kul upplägg, och vi beställde in ett gäng rätter som vi delade på. Det blev glass och crema catalana till efterrätt. Imorgon ska vi försöka komma upp tidigt för att titta på La sagrada familia.

© Andralin 2016