La Sagrada Famiia

Vi var uppe i tid idag också, så vi var vid La Sagrada Familia strax efter att de öppnat. Det visade sig dock inte vara hela hemligheten bakom att komma in. Bijlettförsäljningen var stängd på söndagar fram till klockan tre. Man borde alltså ha fixat inträdet innan man kom dit. Lite uppgivet satte vi oss ner utanför underverket och började googla. Malin hittade en hemsida som sålde biljetter och lyckades boka inträde till klockan kvart över tio. Snyggt!

DSCF3902

Utanför den hundraåriga byggarbetsplatsen.

Det blev glass till barnen och lite lek på lekplatsen utanför innan vi gick in i kyrkan. Byggnaden är enorm - 170 meter hög och otroligt vacker. Pelarna som bär upp byggnaden är formade som trädstammar som delar sig i grenar när de närmar sig taket. Taket ska likna trädkronor och fönstren ljus som silar ner genom dem. Sidofönstren är målade i regnbågens alla färger och väggarna är krökta som vågor på vatten.

DSCF3958

En av bänkarna utmed väggarna.

Under själva huvudsalen ligger kryptan där det hölls en gudstjänst när vi var där. Kryptan är i sig stor som en större svensk kyrka. Vi vandrade runt och beundrade miraklet under en timmes tid innan vi var mätta. Lunchen köpte vi med oss hem från ett litet fik på vägen.

DSCF3948

Pelare och tak inne i stora salen.

Det var varmt idag också. Hela familjen slappade en stund när solen stod som högst innan vi drog till playan. Det var gott om folk på tunnelbanan ut dit, och vi var inte ensamma på stranden heller. Sixten och Astrid var i vattnet ett par timmar innan vi trötta gav oss av hemåt igen. 

IMG 4277

Strandhäng.

Maten lagades i lägenheten och intogs på vår takterass, imorgon drar vi vidare till Madrid.

© Andralin 2016