Paris

Sixten och Astrid hade känt sig snuvade på Paris sedan förra tågluffen. Det går nämligen ett nattåg från Venedig till Paris som vi skulle kunna ha tagit då men inte gjorde. Nu ska det dock bli av.

Klockan ringde 05:00 och då var det bara att bita ihop. Vi fick i oss en lätt frukost och 06:00 plockade taxin upp oss utanför porten. Allt funkade fint och vi var framme lagom till att checkindiskarna öppnade. Tisdagar är tydligen den dag som man reser minst på, och idag var det tisdag. Det var ganska lugnt på flygplatsen. Flyget bytte gate ett par gånger och blev en halvtimme försenat vid start, men det kan man stå ut med om man som vi inte har någon tid att passa. Två och en halv timme senare landade vi på Paris Orly.

DSCF4471

I trappen utanför lägenheten.

Det går fint att ta tunnelbana in till staden. Orly ligger söder om Paris och vi skulle bo i norra, så det tog en stund innan vi tog oss upp ur underjorden. Vår lägenhet ligger nära tågstationen Gare du Nord och vår värd mötte upp utanför porten. Vi hade bokat via Airbnb. Det var fem trappor utan hiss som gällde, men lägenheten var rejäl och hemtrevlig.

DSCF4477

Creperiet.

Efter att ha dumpat bagaget lämnade vi lägenheten för att utforska närområdet. Sacre Coeur ligger i Montmartre på promenadavstånd från oss. Efter fem tio minuter var vi där. Vi var ganska trötta och hungriga när vi ramlade in på ett creperi några kvarter från den kända kyrkan. Barnen valde sötvarianten och vi vuxna tog de mer matiga.

DSCF4487

Brasseriet där Amelie från Montmartre jobbade.

Det blev lite sightseeing i Montmartre innan vi tog tunnelbanan tillbaka till lägenheten och kröp till kojs.

© Andralin 2016