Snabbtåg genom Spanien

Ja, nu hade vi ju inte fått tag i biljetter till Madrid, så Andreas drog iväg tidigt till stationen med en del av packningen för att fixa. Det föll gott ut, och vi fick plats på ett tåg som skulle gå strax innan klockan ett. Malin och barnen slöt upp efter att ha ätit frukost hemma och plockat ihop det sista av packningen.

Det blev häng på stationen med lite Magic the Gathering. Tjugo minuter innan tåget skulle gå så plockade vi ihop och gick via toaletterna till spåret. I Madrid ska man tydligen gå igenom en säkerhetskontroll för att komma på snabbtågen, och det hade vi inte tagit med i tidsplanen. Dessutom skulle Interrial-korten fyllas i innan vi fick komma ner till spåren. Vi kom på tåget med mindre än två minuters marginal...

DSCF3983

Astrid tar en siesta genom det varma Spannien.

När vi åkt en halvtimme visade tågets termometer på 42 grader utomhus. Vi visste att det skulle bli varmt i Madrid, men det här var ju lite väl varmt. Efter den knappt tre timmar långa resan klev vi av i huvudstaden. Här var det varmt så det räckte, 41 grader i skuggan. Solen sken från en klar himmel när vi kånkade våra väskor till hotellet några hundra meter från stationen. Vi bor två kilometer från stadens absoluta centrum, Sol, och ganska nära stadens kända konstmuseer.

DSCF4004

Det blev ett dopp i polen innan vi kände oss redo att möta värmen igen. Vi hade fått tips om ett restaurangstråk ett par hundra meter från dår vi bodde, och efter en del suckande över värmen så trillade vi in på ett hak på en pittoresk bakgata. Personalen pratade inte ett ord engelska, så Malin körde på med sin skolspanska. Allt flöt på och maten stod på bordet i ett huj.

DSCF4011

Mätta och belåtna drog vi oss tillbaka till lägenheten via en jourbutik. Det blir skivad ananas och yoghurt till frukost.

© Andralin 2016