Finlandsfärja

Jepp, så var vi iväg. Att det skulle bli en lite kortare semesterresa i år har vi förra årets bravader att tacka för. Det är långt till Portugal, och vi spenderade två nätter på tåg på vägen dit i fjol. Så denna gången stannar vi i norra Europa.

DSCF6839

Packat och klart.

Familjen kom upp som den skulle och iväg med taxi till stationen. Hela vägen upp till Stockholm och ut till Värtahamnen tog vi oss som planerat. Vi klev ombord på Silja Symphony en dryg timme innan avgång.

DSCF6855

Värtahamnen.

Ingen av oss har varit på ett så här stort fartyg förut. I mitten finns ett promenadstråk med restauranger och butiker. Hytterna ligger på flera däck och på vardera sida om promenaden. Såväl badland som barnland har klämts in på detta flytande hotell. Det är en mysig stämning med jazzmusik utanför restaurangerna och akrobatik på båtens stora scen.

Vi hade bokat bord på en av restaurangerna. Efter att ha lämnat av bagaget i hytten blev det italiensk mat och vackra skärgårdsvyer. Båten delar vi med en hel del andra barnfamiljer. Japaner och nordamerikaner är också väl representerade.

DSCF6883

Underhållning på promenadstråket.

Kvällens familjeunderhållnig utgjordes av en brasiliansk akrobatikgrupp som till tonerna av Rednex dängor hoppade och voltade till publikens förtjusning. Silja lines maskot Harry Säl fick sen igång de yngre resenärerna på dansgolvet så att även de kan berätta för dagiskompisarna hur det går till på finlandsfärjorna.

Vi var alla trötta efter en lång dags resa, så vid niosnåret drog vi oss tillbaka till hytten för att knoppa. Imorgon är vi i Finland.

© Andralin 2016