Trekking

Det var en kylig och frisk morgon vi vaknade till. Under småtimmarna föll ett stilla regn, och när vi gick de femton metrarna till huvudbyggnaden för att äta frukost så låg det dimma här i dalen. Både huskatten och vi var lite frusna, så Astrid fick lite spinnande värmetillskott när hon tuggade i sig sin morgonmacka.

Runt lodgen finns ett par vandringsrundor som man kan gå utan guide. En av dem är 8 km och leder till några vattenfall i granndalen. Det är ganska kuperat, men vi beslöt oss för att ge den en chans.

S0028220

Precis som igår gjorde hunden oss sällskap. Första två kilometrarna till en liten by gick på en grusväg. Här var det mycket Sabaidee - hej på lao. Vi lämnade grusvägen, gick förbi risfälten och in i djungeln. Här fanns en stenlagd stig som bildade en slinga ner i dalen via ett vattenfall och upp igen via ett annat.

DSCF8245

Eftersom det inte har regnat på några veckor så var vattenfallen inte särskilt imponerande. Längst ner i dalen fanns ett litet matställe där vi fyllde på med lite energi. På vägen upp från dalen så stannade vi till vid ett av vattenfallen så att barnen kunde ta sig ett dopp.

DSCF8282

När vi kom tillbaka var ångbastun igång, så Astrid, Malin och Sixten passade på att tvaga sig ordentligt.


© Gemensam 2014