Ut på havet

Vi vaknar tidigt här på ön. Malin kom upp först och körde ett pass Yoga på terassen innan vi andra masade oss upp.

DSCF6621

Det blev frukost på grannstället som igår, tillsammans med den andra svenska familjen. Deras nästa resmål var Phnom Penh. Svenskar poppar upp både här och där, och just på den här ön är vi nog extra väl representerade.

Ön är täckt av tät djungel, och tio meter bakom vår bungalow gäller andra lagar. Det är både läskigt och fascinerande när aporna kommer fram på eftermiddagen för att gå igenom papperskorgarna på våra balkonger.

DSCN0279

Vi tog en fruktsallad till lunch idag. Det är en av få saker man kan beställa på vårt ställe, förutom läsk, chips och nötter. Havskajaker finns för uthyrning dock, vilket Sixten och Andreas utnyttjade. 

DSCN0307

Någon kilometer utanför Koh Rong ligger en annan liten ö, cirka 100 meter stor rakt över. Vi gav oss av med mask, fenor och lite snacks i bagaget. Det var motvind dit, men efter en knapp timmes paddlande var vi framme. Vi drog upp kajaken på den steniga stranden och satte på oss snorklinggrejorna. Till vår stora glädje var undervattensvärlden här befolkad av stora koraller. Fisklivet var det lite snålt med, men några mindre papegojfiskar fick vi i alla fall se. Efter tjugo minuters snorkling gick vi en runda på ön där det ligger två små tempel. Så mycket mer finns det inte att utforska på ön, så vi satte oss i kajaken igen och gled tillbaka till Koh Rong.

Undet tiden hade Malin och Astrid lite tid tillsammans. Det blev kortspel, en tur på byn och gungande.

DSCF6633

Det var lite olika viljor när det kom till val av middagsställe, men till slut hamnade vi på vårt frukostställe. Alla lät sig väl smaka till ljudet av energiska cikador.

© Gemensam 2014