Hem till Sverige

Vi har diskuterat hemresealternativen en hel del. Man skulle kunna ta nattåget från Venedig till Paris. Ganska lockande eftersom det blir en rejäl natts sömn till klockan nio på morgonen då man kommer fram till Paris. Man skulle kunna tänka sig att ta flyget hem, men tågresandet har gått väldigt smidigt för hela familjen. Vi beslöt oss för att korsa Alperna för att komma in i södra Tyskland.

Tyvärr var nattåget från Munchen till Hamburg fullt, så vi hade fixat ett litet rum vid Munchens centralstation. Efter en väldigt vacker resa hit så somnade vi snabbt och vaknade pigga och glada. Packningen snodde vi ihop på någon minut och frukosten köpte vid med oss till tåget.

Nu skulle vi åka snabbtåg, ICE, hela vägen till Köpenhamn. Första biten norr om Munchen gick inte särskillt snabbt, men sen lossnade det. På skärmarna i vagnen visas hastigheten som toppar på 250 km/h. Tiden rullade på och vi var i Hamburg mitt på eftermiddagen.

Efter tågbyte så gick resan vidare via Puttgarden och Rödby till Köpenhamn. Till Malmö kom vi med gamla goda Öresundståget.

© Andralin 2015