Sixten

Resdag (sunk)

Jag sitter på tåget när jag skriver det här. Det ser inte ljust ut familjen Åberg, jag ska ta det från början. 


Idag skulle vi till Budapest, vi skulle ta tåget från Fulda till Linz och sedan byta till ett tåg mot Budapest men när vi kom till stationen i Fulda så fick vi veta att tåget skulle var 45 minuter försenat. Ingen stor grej trodde vi så mamma och pappa köpte helt enkelt biljetter från Linz till Budapest till senare på dagen så vi skulle hinna med det. Efter en timme på tåget så framgick det att det hade börjat brinna på spåret där vi skulle åka och de fick ta en omväg. Tåget beräknades då bli 1,5 timmar försenat men det ändrades sedan till 2 timmar (våra egna beräkningar). Det enda vi hade köpt igår var bröd, ost, påläggskorv, två äpplen och lite vatten. Vi gick till restaurangvagnen och jag köpte lite mat till mig. Dessutom så passade Astrid på att lära sig The cup song.

DSCF0854


 Eftersom tåget är två timmar försenat så kommer vi antagligen att missa det tåget som vi skulle ta från Linz till Budapest och vi får hoppa av tåget i Linz sedan ta ett annat tåg till Wien och vi hoppas på att hinna med ett tåg från Wien till Budapest. Önska oss lycka till!

Första dagen

Hej, Sixten här igen. Det har gått typ ett år sedan jag senast skrev här och då åkte vi ner till Balkan (alla vet väl vad Balikan är?). Det här året är vårt mål Grekland där vi ska träffa Astrids klasskompis och min f.d klasskompis. På vägen ner dit så ska vi ta oss genom Tyskland, Ungernm, Rumänien och Bulgarien. För att se exakt var vi ska stanna så är det bara att kolla till vänster (<—) om denna text.

DSCF0758


Vi tog oss den vanliga vägen ner genom Köpenhamn och Hamburg men den vägen var inte helt som vanligt. Eftersom det ska byggas en bro eller tunnel (vet inte vilken) mellan Rødby och Tyskland för snabbtåg så utförs det spårarbete mellan Köpenhamn och Rødby. Det betydde att man fick ta en ersättningsbuss till Rødby, hoppa på ett tåg där, rulla på färjan med tåget, åka färja i en timme (inte i tåget, äta en korv på färjan, gå ner till tåget och åka till Hamburg. Väl framme i Hamburg så hade vi typ en kvart innan vi skulle på ett snabbtåg till Fulda. Fulda är ungefär som det Tyska Östersund. Det ligger ungefär i mitten av Tyskland och där fanns det just nu en Barockfestival med pariserhjul. Vi checkade in på vårt lite döda hotell som ändå var ganska mysigt och gick sedan ut för att äta. Själv åt jag grisknä (gigantiskt) med någon sorts kroppkaksliknande sak och en kålsallad. I Tyskland är det väldigt lätt att bli mätt och det blev jag definitivt.

DSCF0789


 Vi gick till en stormarknad och köpte lite saker till tågresan imorgon. 


Idag var det en 11 timmars resdag och imorgon blir det 9 timmar på tåg.

© Andralin 2019