Laos

Så var det dags att åka till Laos. Efter en förmiddag på hotellet med bad och kortspel och en utsökt lunch på en restaurang i närheten så tog vi taxi till flygplatsen. Taxichauffören var ovanligt pratsam och hade koll på Zlatan, svenskt väder och protestmarscherna i Paris.

DSCF7075

Flygplatsen i Siem Reap är behändigt liten. Vi kom i god tid och tog en fika innan vi checkade in. Kön till incheckningen var kort och både säkerhetskontrollen och passkontrollen gick smidigt.

Planet var mindre än halvfullt med cirka 30 passagerare. Det hade propellrar och var mindre än alla tidigare flyg vi åkt med. Barnen klarade resan bra och vi landade före utsatt tid i Luang Prabang.

DSCF7078

Visum fixades snabbt och smidigt, och vi var snart ute vid taxibåset. Här köper man taxibiljett och blir tilldelad en taxi. Resan in till stan tog en kvart, och vi delade minibussen med två fransmän och en engelsman.

Efter att vi checkat in på hotellet blev det mat tvärs över gatan med utsikt över floden. Vi somnade trötta men nöjda över att allt gått som planerat.


© Gemensam 2014