Mahout för en dag

Vi vaknade i en kylig bungalow. Astrid hade vaknat på natten av att hon frös och sprungit över till vårt rum. Alla som bor här äter sina måltider i uteserveringen med utsikt över bungalowerna och sjön. Det är enkla måltider här, och till frukost var det bröd, omelett, nudelsoppa och frukt.

DSCF7311

Efter frukost var det dags att hämta hem elefanterna från deras nattställe i skogen. Det tog 15-20 minuter att komma dit, och det är väldigt backigt. Astrid och Sixten pinnade på hela vägen över kullarna och ner till dalen där två av elefanterna väntade. Sen fick de rida tillbaka på elefanterna tillsammans med mahouterna; det är en fördel att vara barn ibland. Det gick långsamt men stabilt uppför de branta sluttningarna.

På programmet idag stod Mahout-träning. Vi fick lära oss kommandona för fram, bak, höger, vänster, stopp och ner. Man måste säga dem riktigt högt, och ibland även ge tecken för att få som man vill. Gruppen hade sen möjlighet att testa sina kunskaper.

Sen var det dags för elefanterna att umgås. De har en inhägnad där de får hålla till en stund mitt på dagen. Vi satt och tittade på dem från ett utkikstorn. Efter lunch blev vi guidade runt i museet, som är litet men väldigt informativt.

Det bor även en dräktig hona på området med sin mahout. Hon är skild från de andra för att få lugn och ro, och vi tog en kort båtresa för att hälsa på henne. Det var dags för henne att bada. Efter ett par minuter kom hon och mahouten upp ur vattnet och lunkade in i skogen igen efter att ha fått lite godsaker. Hon var riktigt rund om magen, och ska föda om bara någon vecka.

DSCF7460

Så här dags är det nästan tid för elefanterna att gå tillbaks till skogen för natten. Vi tog en fika i restaurangen innan tåget gick. Astrid och Sixten fick lifta på två av dem medan vi andra fick gå. Det har blivit en hel del ridande för barnen, och de verkar väldigt nöjda. 

© Gemensam 2014