Tillbaka till stan

Vi har bott på ett elefantcenter i den delen av Laos som har flest elefanter, och en hel del av dem arbetar fortfarande inom skogsindustrin i Laos. På elefantcentret arbetar Emma, en fransk veterinär som både tar emot elefanter i ett sjukhus på området samt åker runt i landet och ser efter elefanter på plats. Sjuka elefanter kan även få bo på området med sin mahout. Allt detta är gratis för elefantägarna och bekostas av besökarna och andra sponsorer.

Efter att ha hämtat elefanterna på morgonen fick vi en rundvandring i sjukhuset. Det finns förvisso ett hus där veterinären håller till, men all vård sker utomhus. Elefanterna på området kommer hit ganska ofta för att få rutinkontroller eller bara för att lära sig att det inte är farligt. Visningen av sjukhuset var den mest informativa delen av vistelsen här.

DSCF7640

Vi fick träffa elefanterna en sista gång innan avresan. Sedan blev det lunch och utpackning till båten. Vår guide hade bokat bussbiljetter som vi hämtade ut på busstationen. Resan tillbaka gick fint och vi var framme i Luang Prabang strax innan solen gick ner.


© Gemensam 2014