Sol och bad

Piran ligger på en spetsig halvö. Ett fyrtorn vilandes på en bastant grund hälsar dem som kommer sjövägen till denna anrika bosättning, här har funnits människor sedan långt innan vår tidräkning. Husen är mellan tre och fyra våningar höga med endast smala snirklande gränder som skiljer dem åt. Några hundra meter inåt land från spetsen ligger ett rejält torg i anslutning till hamnen. Vi bor på andra våningen i ett hus som ligger ett stenkast från fyren med utsikt norrut över havet.

DSCF1942

Gränderna i Piran.

Malin och Sixten kände för lite träning innan frukost. De stack ut på en löprunda längs standpromenaden, och fick med sig frukostfrallor hem.

DSCF1901

Utsikt från lägenheten.

Sen var det svårt att hejda barnen från att springa ner till havet, och vi packade strandgrejorna så fort frukosten var över. Det blev bad i stort sett hela dagen.

Lunchen fördrev vi på restaurang Neptun. Här var det precis att vi fick bord - det är ett ganska litet ställe och hyfsat populärt. Fisk är ett vanligt restaurangtema, så även här. Sixten åt sig mätt på bläckfisk, och vi andra åt vanlig fisk.

DSCF1925

Hotel Piran.

På kvällen lagade vi mat hemma och det blev naturligtvis även ett kvällsdopp innan solen gick ner.

© Andralin 2015