Helsingfors

Vi fick en god natts sömn på färjan. Om det var det lugna vädret eller båtens storlek som gjorde att det inte gungade är svårt att säga, men hur som helst så var komforten god. 

DSCF6923

Tidig morgon i Finska viken

Efter frukost och morgonbestyr så gled båten in i Helsongfors hamn. Man ankommer centralt i staden och det är bara att hoppa på en spårvagn för att komma vidare. Det är strax över tjugo grader i luften och klarblå himmel, så bra förutsättningar man kan få för att upptäcka en huvudstad.

DSCF6924

På väg in mot Helsingfors.

Hotellet hade inte vårt rum klart. Vi dumpade våra väskor i receptionen och gav oss ut på upptäcksfärd.

DSCF6933

Nyanländ.

Helsingfors liknar våra svenska storstäder. Kanske är den mest lik Göteborg med närheten till havet, backiga gator och spårvagnar. Man tycker sig ana lite ryska influenser i arkitekturen, men den nordiska känslan dominerar.

DSCF6947

Spårvagn i centrum.

Vi promenerade in till centrum för lunch och sightseeing. Nere i centrum ligger en hel del finska designbutiker, Marimekko, Iitala, Lapponia med flera. Sixten ville titta på stadsmuseet, så där hängde vi en bra stund.

DSCF6949

Malin.

Det tar på krafterna att utforska, och barn orkar inte hur många kilometers promenad som helst. På seneftermiddagen var vi tillbaka på hotellet för ett dopp i poolen. Barnen badade och under tiden planerade vi vuxna resan vidare. Vi har bokat boende för två nätter i Tallinn, men därefter är det oskrivet.

© Andralin 2016