Dresden

Det har varit många resdagar i rad nu. Även idag ska vi sitta på tåg och om allt går som det ska så hamnar vi i Dresden, som ligger i östra Tyskland, en timmes tågresa från tjeckiska gränsen. På vägen kommer vi att passera både Bratislava och Prag. 

Tåget kom fram en halvtimme efter utsatt tid och vårt boende ligger bara några hundra meter från en av stadens tågstationer. Det är en lägenhet med eget kök och tvättstuga i källaren. I trapphuset kan man plocka med sig frukt och frallor ur en korg och man har inrett ett spel- och filmrum i huset. Ett genomtänkt boende helt enkelt.

DSCF9688

Kvällsmat på ett hamburgerhak.

Barnen var extra spralliga efter tågresandet. Det jagades runt och bars omkring på varandra när vi gav oss ut på stan. På restaurangen hade de svårt att sitta still vid de höga borden. Borden var hopsnickrade av gamla lastpallar och var lagom rangliga för att vi vuxna skulle vara konstant nervösa över att en av flaskorna skulle gå i golvet.

DSCF9698

Ett av husen i konstnärskvarteren.

Efter maten tog vi en sväng till ett av konstnärskvarteren där man pyntat en del av fasaderna. På markplan ligger butiker i samma tema.

Tvärs över gatan från vårt hus ligger en mataffär där vi bunkrade upp för morgondagens frukost. Det märks på utbudet att vi närmar oss Sverige, fler och fler märken är desamma som hemma. Barnen fick plocka på sig vad de var sugna på innan vi korsade gatan och gick hem och lade oss.

© Andralin 2016