Kotor

Längst inne i Kotorbukten ligger den muromgärdade staden Kotor. Gamla staden i Kotor är inte så olik Split och Dubrovnik - alla är upptagna på UNESCOs lista över världsarv.

Astrid har frågat efter att få komma ut och testa paddleboarding. Efter en stunds googlande hittade Malin ett hostel en bit från oss som skulle ha brädor till uthyrning. Runt lunch var vi där och rekade.

DSCF9062

Kotor.

Just idag duggrängnade det och temteraturen kämpade för att nå upp till tjugostrecket. Affärerna gick lite sådär för uthyrarna, så vi fick förvisso standardpriser av de som jobbade på hostlet, men vi fick paddla tills vi tröttnade. Inte en timme som tydligen var brukligt.

Vattnet var högsommarvarmt med svenska mått mätt. Killen som hjälpte oss ut med grejorna tyckte att det var lite komiskt att ett av barnen tyckte det var lite kallt i vattnet med tanke på varifrån vi kom.

DSCN1919

Paddelboarding.

Idag låg vinden på ut från viken. Inåt viken låg ett kryssningsfartyg, så vi började paddla i medvind. Vi hade helst sparat medvinden till hemfärden, men så blev det alltså inte. Mycket längre en en timme var vi nog inte ute. Motvinden på vägen tillbaka till vår brygga bjöd oss på ett lättare träningspass. Alla utom den yngsta av oss antog utmaningen och kämpade på med paddlarna; Astrid blev bogserad.

© Andralin 2016