Okuklje

Vi bor nere vid hamnen i byn Okuklje. Alla husen i Okuklje ligger faktiskt nere i hamnen och har branta kullar bakom sig. Detta är enligt vår värdinna den mest skyddade hamnen vid dåligt väder, så de som seglar på denna sida om Adriatiska havet brukar föredra att stanna till här. De turister som bor här är inhysta i antingen helt eget boende eller som vi i ett större hus med ett par lägenheter. Vårt värdpar bor på bottenplan och vi bor på våningen ovanför.

DSCF9012

Okuklije.

Idag är det söndag och vi tänkte stanna i byn. Här finns inte några organiserade aktiviteter, men bada kan man ju göra i alla fall. På andra sidan viken är det skyltat till en badplats. Ojämnheterna närmast vattnet är utfyllda med lite cement så att det är lättare att gå och sitta. En liten grusstig leder den sista biten hit från kajpromenaden.

DSCF8957

Byns badplats.

Det blev bad för hela slanten idag, imorgon åker vi till en av öns stora begivenheter. Nationalparken på öns västra ände lyfts fram av både turistinformatonen nere i hamnen och av guideboken. Vi får hoppas att den levererar.

© Andralin 2016